onsdag 16 september 2009

Liten pekpinne eller upplysning

Detta har jag snickrat ihop ikväll, tjejen på kommun som har hand om det här, ville att vi skulle skriva ett litet medelande och tala om vad som händer när de försöker lyfta av armen på dörrstängaren. Annars får vi ta hyresvärden de vet ju vilka som flyttade in då och vi är nästan 100% säkra på vilka.

Bästa grannar!

Vi är några i der här huset som har så kallade port – dörröppnare det är hjälpmedel som vi fått låna genom handikappcentralen i kommunen. Vi vet inte om det är okunskap att ni inte blivit upplysta om det, när ni försöker att koppla ur armen till dörrstängaren eller grejar med låskolven så förstör ni mekanismen till våra elektroniska dörröppnare Vi måste då ringa till handikappsbiståndet på kommunen och be dem skicka ut någon och fixa entrédörren.Det kostar några sköna tusenlappar varje gång av kommunens skattepengar, som istället skulle kunna komma andra tillgodo, så att fler fick tillgång till hjälp som underlättar vardagen.
Jag förstår inte att detta ska behöva hända vid lönehelgerna, har ni kompisar som inte hinner komma innan porten låses, men snälla ni 99% är väl utrustade med mobiltelefon, skulle det vara så svårt att ringa och tala om att nu är vi på G. och någon kilar ner och öppnar.
Nu har det varit så här sen årsskiftet 2008- 2009. Vi hoppas på en bättring.
Det är inte kul för oss som är beroende av att öppnaren fungerar, ut går det att trycka sig om det inte är så att dörren låser sig och bara går upp 20 cm. Vi har inte en chans att komma vare sig ut eller in med Rollator.
Tänk efter nästa gång, du kan själv komma i den sitsen så du själv behöver hjälpmedel, det kan gå snabbare än du anar.
Hur vill du själv ha det då, att hjälpmedlen fungerar så du kan använda dem och inte behöva vara beroende av någon annans hjälp.

Birgitta Engström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar